Bedre lyd til din TV-oplevelse

I dag er HD-opløsning på dit TV en selvfølge, men hvordan er det lige med den auditive del af oplevelsen?

Fladskærmens smalle proportioner gør, at højtaleren (i modsætning til de gamle billedrørsfjernsyn), er nødt til at sidde på bagsiden af skærmen. Det svarer lidt til at vende fronten af stuehøjtalerne ind i væggen og resulterer i, at man ikke hører lyden fra selve højtaleren, men kun refleksionerne af lyden der kommer fra væggen. Selvsagt ikke nogen optimal løsning, hvis man ønsker god lyd.

For optimering af lyd vil jeg anbefale følgende:

- En aktiv højttaler - f.eks. Libratone.
Et rigtig godt kompromis til rimelige penge, som fysisk fylder meget lidt og løfter den auditive oplevelse markant. Højttaleren er aktiv og behøver derfor ingen ekstern forstærkning. Den kan også bruges til trådløs musik-streaming.

Eller gør som jeg:

- Køb et par virkelig gode hovedtelefoner og se TV via din bærbare computer. Mærker som Sennheiser og Beyerdynamic er sikre vindere, og kan fåes for små 600 kr. og opefter. Det fantastiske ved denne løsning er, at lyden omslutter dig 100 %, og at du helt uforstyrret kan forsvinde ind i det, du ser. Ulempen er, at din kæreste / kat / nabo kan afgå ved døden, eller at der kan gå ild i dit hjem, helt uden du bemærker det.

Prøv at lave én af disse justeringer i din måde at høre TV. Du vil med garanti opleve en stemnings- og følelsesmæssig forskel i din filmoplevelse, fordi god lyd betyder meget mere for den samlede oplevelse, end de fleste måske er klar over.

Links:
https://www.libratone.com/dk

http://en-us.sennheiser.com/on-ear-headphones-audio-hd-449

http://europe.beyerdynamic.com/shop/dt-880-edition.html